Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cinetrip-Ambient - Radio Café 98.6

2011.12.29

Idézet Kaszitól:

"Cinetrip-Ambient 2010.03.27.

A mai műsor zenei tartalma, a szokásos, ambient stíluson belül marad. Különlegessége pedig az, hogy egy tehetséges fiatal magyar science-fiction író
komponálta számokat hallhattok, amiket persze saját maga hangszerelt és ad elő.
.....
Először a Cosmic Resonance című számot töltöttem le és hallgattam meg. Megdöbbentő erővel hatott rám. Komolyan mondom, ha valaki azt mondta volna, hogy íme Tetsue Inoue legújabb, faxos Shades of Orion című sorozat legújabb száma - simán elhiszem. Két szóval tudnám jellemezni a stílust : liquid space. Egyszerűen
tökéletes. Az első tíz perc után pedig finoman átmegy sparkling-floatingba, ami igazán felüdítő, mint egy búvárkodás a buborékozó ásványvízben.

A Heavenly Dreams 1.-2. számomra a sivatagot és a tevegelést juttatta eszembe. A zene orientális-ambient, ami elvezet az Ezeregy éjszaka mesevilágába.
Nagyon kellemes a szám utolsó harmadának ritmusvilága, amely nem tér el az első rész misztikájától, csak mozgalmasabbá teszi.

A Heavenly Dreams 4. (ezzel kezdtem a műsort) talán a kezdés tartalma és hangulata miatt, a hajnali ébredés érzetét keltette fel bennem. A szívdobbanásszerű
ritmus és a madárhangok, majd a finoman beúszó fúvóshangszerek dallama, mind egy ébredő világ képeit idézi meg a képzeletemben.

A hatvan perces műsor végére került a vidám Electronic Dream című szám. Ez is misztikusan indul ugyan, de a ritmusszekció miatt egy teljesen más hangulatot
hordoz magában - amolyan "Ébresztő, itt egy újabb szép nap!" érzetű, ami a műsor végén, a rádió Cinetrip-Ambient műsora után jövő nappali zenés
összeállításának bevezetője is lehet."

 

Itt pedig a Cosmic Resonance 2. című track véleményezése - szintén Kaszitól:

"Cosmic Resonance 2. című számoddal, amit ha összekötsz az első résszel, tényleg ideje lenne már kopogtatni, minimum egy internetes rádiónál (pl: Digitally Imported, vagy a Groove Salad).
Szerintem ezek annyira jól sikerült darabok, hogy meg kell osztanod nagyobb közönséggel is!"
- 2010.04.17. 19:48 - RadioCafé 98.6 Cinetrip-Ambient fórum.

 

A következőkben pedig a Cinetrip-Ambient 2010.06.13.-i adás ismertetője Kaszitól:"Közel 3 hónappal ezelőtt (2010.03.27), ugyanebben a műsorban bemutattuk Carl Thomas, a magyar science-fiction író zeneszerzői munkásságának legjavát, aminek legígéretesebb darabja, a műsor előtt pár héttel készült Cosmic Resonance című sparkling-floating-space ambient szám volt.
Ez a kompozíció akkor, rám és más nálam sokkal inkább zeneértő fülek gazdáira is megdöbbentő erővel hatott.

Minden elismerésem a szerzőé volt, és csak biztatni tudtam, haladjon tovább ezen az úton, mert valami szenzációsat hozott ki magából ezzel a számmal.
Nem telt el sok idő, megszületett a Cosmic Resonance 2. része, melyet önigazolásként és kíváncsiságból bemutatott többek között olyan hírességeknek is, mint a Carbon Based Lifeforms vagy Adham Shaikh, akik nagy elismeréssel reagáltak Tamás munkájára.
Úgy gondolom, ez a szakmai dicséret inspirálta szerzőnket, aminek eredményeként megszületett a 3. rész. Ez az eddigieket hosszúságában felülmúlja, több mint 36 perc, ami úgy tűnik első hallásra, mintha két részből állna.
Tehát eredetileg 3 külön egységből álló, ha viszont összeillesztjük a számokat, akkor azt mondhatjuk, elkészült a több tételből álló Cosmic Resonance című album, aminek a hetven egynéhány percét, a műsorunk korlátai miatt 60 percben hallhatjátok ma.
Természetesen az első tétellel indulunk, de ennek csak egy része hallható, mégpedig azért, hogy a még be nem mutatott 2 új rész teljes terjedelmében benne lehessen a műsorban.

Carl Thomasnak még egy kicsit kell igazítania technikailag az egyes tételek kényes pontjain, de utána remélem lesz annyi kitartása és elhivatottsága, hogy megkeressen ezzel a promocionális anyaggal, néhány, erre a stílusra orientált kiadót.

Majd ezek után reménykedjünk, hamarosan lesz egy magyar művészünk is, aki bekerülhet a világhírű ambient zenészek körébe.
Megérdemelné, hiszen remekművet alkotott." - Kaszi

 

Cinetrip-Ambient 2010.09.04.

"Aki a mai műsort hallgatja, képletesen 60 perc mélyrepülést fog átélni.
Két zenésznek köszönhetjük ezt az élményt.
Engedjétek meg, hogy először a műsor második felében lévő előadót említsem.
Carl Thomas, magyar tudományos-fantasztikus író és zenész (Aythar) legújabb 2 számát, az Universe 1 és Universe 2B című, tényleg fantasztikus erejű ambient-space számát mutatjuk be.
Néhány hónapja az egyik műsort már betöltötte éteri zenéje, de ez a két szerzemény azóta született, ami szerintem - ha lehet ezt fokozni - még inkább kifejezi egy asztronauta "földönkívüli" élményeit."
   -   Kaszi

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.