Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Vélemények

2012.06.01

Vélemények Aythar zenéjéről!

>>> 

Nagy örömmel teszem közzé kedves barátaim átfogó véleményét, amelyeket a zenémmel kapcsolatban írtak nekem.

Az ilyen pillanatokért érdemes tovább csinálni, kitartani és sohasem feladni... Köszönöm nekik!

Azt hiszem, ez a legnagyobb ajándék, amit csak kaphatok:

>>>      

"Csillagfiú, benned még él az önzetlenség, ez egy olyan kincs ami sosem váltható aranyra, ezüstre. De a legtöbb ami létezik, mert az örök univerzumból árad. Csodálatos hogy egy csillagközi lény leszületett és mind ezt elénk tárja, mert a te zenédre olyan belső utazást lehet önmagunkon belül tenni, és az univerzum szemnek láthatatlan régióiban utazni, ami nehezen érhető el. A te zenéd hozzásegitett, már régen is, bár akkor nem tudtam még ki vagy. Számomra egy nagyon jó dolog hogy összehozott a sors és ezeken a zenéken megtehetem könnyen a belső utam az otthonomba. Így már nem érzem magam annyira ide bezárva... Egyet viszont észrevettem a zenében, teljesen ott vagy benne. Teljesen. Hihetetlen érdekes volt, ezt még nem éltem át szinte, mivel az előadókat ugye nem is nagyon ismerem így mint téged, lehet ez is közre játszik, de szinte jelen voltál a zenében. Ott voltál, és éreztem a gondolataid, azt aki te vagy, és ahogy létezhetsz. Bár lehet ez sajátságos megközelítés, de ami a lényeg, benne vagy a zenében, talán a lelked, vagy nem is tudom hogy határozzam meg. De jelen vagy. Szinte kézzelfogható vagy, az amit te gondolsz és érzel. Azért is csodálkoztam el hogy jé még van ilyen, ebben a kegyetlen és ellenséges világban... Az este a szokásos pózomban a magnóm segitségével meditáltam a zenédre, a számitógépen kicsit másként jön le, ezért szeretem a saját magnóm, a sötétet, és az áhítatot hozzá. És maga a csoda volt ahova a zenéd elvitt újra. Szinte feltöltődtem... Nagyon köszönöm csillagfiú, hogy vagy és ilyen érdekes módon hozzá juthattam a zenédhez. Isten és az univerzum ereje támogasson téged, és ahogy mondtam, egyre többen és többen vágynak majd erre. Örülök hogy voltál fesztiválon. Én mondtam hogy felfedeznek, és az önzetlenséged az aranykorban már viszonzásra talál. Üdv. neked csillagfiú. Az erő legyen veled ifjú padavan. :) ♥ "

 - Zsonatano Toth Isis

>>>

"Én köszönhetem neked a mindenkori feltöltödést amit kapok tőled, mikor ott vagyok a zenei világodban, akkor ott megszűnik minden földi nyomorúság. Az univerzumban a csillagok körül bolyongok, ragyogó lelki békesség áramlik az egész lényembe, tetőtől - talpig, könnyed leszek és nem érzékelem a testi, lelki fájdalmakat ...megszűnik .... Az elmém kikapcsol annyira, hogy csak a csodákat látom, az űrből tekintek a Föld bolygóra, ennek a határtalan érzésnek utána még napokig a bírtokában vagyok, jelenleg is mikor ezt olvasod és holnap is, az élmény áthatotta a belső világomat és ragyogóvá tette mindenemet! Szükségem van erre, ilyenkor a nehéz feladatok szinte maguktól oldódnak meg! Tudod, olyan zenéket alkottál ami képes a lélek felemelésére mindig. ;)"

"Gyönyörű sikert értél el Tomikám, amit szívből kívántam neked és amit ezután sem teszek másként, mikor meghallgatom az új szerzeményed, arra gondolok, hogy már jobb nem lehet ,,,itt a maximum, amiben minden benne van belőled a csodálatos lényedből, átsugárzod a pozitív üzenetet, hogy a lélek mindenkor boldog lehet, ha akar és az irdatlan óriási szeretetet magadból .......de aztán mikor újra előrukkolsz az újabb szerzeménnyel, akkor rádőbbenek, hogy még szenzációsabb, fejlődtél, dehát hová a maximumról ? Hát, hogy is van ez ? Az örömöm határtalan, hisz a létrán csodásan haladsz felfelé, a munkád eredménye és a belőle származó elismerés csakis a te érdemed."

 - Németh Ágnes Georgina

>>>

"...még ki kell magam képezni "belőled", mert bár hallgattam már Tőled zenét, annak mindegyike olyan volt, hogy beitta magát a tudatalattimba, és képtelen voltam konkrétan rá figyelni, inkább áthangolta a lelkemet egy nyugodtabb rezgésállapotra..."

 - Tóthné Baranyai Judit  

>>>

"A zenéid csodásak. Tudod, van, aki egész estét is végigzenélhet, és nem marad meg belőle semmi. A te zenédben viszont néhány hang is érzéseket álmodik. Ez az, amit nyilván mások is egyre inkább felfedeznek benned. Én is remélem, hogy minél hamarabb hallhatlak élőben is."

 - Góth Judit

>>>

"...elsőnek is el kell mondanom, hogy azóta is a koncertedről lelkendezek mindenkinek. Egészen elképesztő profizmus és minőség volt jelen. Tényleg, mint Pallas Athene Zeus fejéből úgy pattantál ki."...

"Nem tudok betelni a zenéiddel, Istenem, annyira szépek!"

"Messze magasan a legjobb magyar ambient."

 - Gazdag István (First Aid 4 Souls)

>>> 

"A zened rendkivűl kifinomult, az összes klasszikus vonás megvan benne, amit szeretek, nagyon szép, ügyes munka... Remélem megengeded, hogy a következő fellépésemnél játszam. Őszinten mondom: ne hagyd abba!"

"...aztaa :)) ez annyira jó, igazan büszke vagyok rád, így tovább!!! a zenéd vilagszinten állja meg a helyét!"

 - Bányai Alexandra  (Lepque)

>>>

"MESTER!  Térdelek egész lényed, a zenéid, a honlapod előtt! Én érzem magam megtisztelve!!! Azt hiszem el kell kezdjünk kommunikálni ;-) Nos. Az igazság az hogy 1-2 éve hallottam rólad, de lusta voltam utánad járni. Most is véletlen botlottam az oldaladba és a zenéidbe!

Írhatnék róluk regényeket mint a Farkas Peti (moesko), de inkább csak annyit mondanék hogy én általában úgy hallgatok bele az ambientekbe, hogy léptetgetek, nálad azonban valamiért nem vitt rá hogy hozzányúljak az egérhez, ergo szépen végighallgattam őket! Nagyon korrekt munkák!

Se kevés, se sok, pont ahogy én is érzem :D"

 - Balázs Jácint

>>>"...örülök nagyon a sikerednek, mert igazán megérdemled, tényleg nagyon tehetséges vagy és fejlődésed eszméletlenül gyors lett az utóbbi 3 évben."

Eszembe jutott egy régebbi megjegyzésed, többek között ezért is örülök a sikerednek:
Valamikor a kétezres évek elején volt egy Ambient Fesztivál a Fonóban, asszem ott találkoztunk először. A megjegyzésed pedig az volt, hogy ott (plusz az EstFm-es Varázsszőnyeg hallgatása miatt) kaptál egy óriási lökést a sci-fi írásokhoz és a zeneszerzés folytatásához.
Nos, itt az eredmény, érdemes volt nekifeszülni és megújulni.
Mikor kb 2 éve a RadioCafeban leadtam a legújabb szerzeményeid és ennek a topikjában nem győztelek dicsérni, komolyan gondoltam, hogy méltán lehetnél a Fax Records Shades of Orion legújabb albumán, mert a Namllook-Tetsu duó színvonalát bőven megütötted a Cosmic Resonance című albumoddal.

Úgy gondolom, hogy az elismerések, amiket eddig is kaptál olyan előadóktól, mint Carbon Based Lifeforms, Janus, Jácint, Mixmaster Morris, Adham Shaikh, Moesko (respect! igazán ő az akinek k..jó a füle és nagyon jól meg is tudja fogalmazni a gondolatait arról amit hall), Miss Bányai stb., pont elég ahhoz, hogy igazolják, folytatnod kell miattunk és a többi ambient rajongó miatt is!

Úgy gondolom, most érkeztél el a pályafutásod fordulópontjához Amir Baghiri véleményével.
Ez a legsúlyosabb ajánló a továbbjutásodhoz!
Használd ki, üsd a vasat, megérdemled a sikert!
Talán újra kéne próbálni a Fax Recordsot.
Ígérem,segítek a hesseni utazás megszervezésében!

 - Kaszab János (Kaszi)

>>>

"Egészen különleges, kozmikus hangzásvilág, miközben hallgatom, távoli galaxisokban találom magamat, átvéve az Univerzum csillagrendszereinek, bolygóinak rezgéseit, közben szinte érzem a nagy misztikus egységet, ahol együtt rezonálunk a Mindenséggel!! Igazán lenyűgöző spirituális élmény, köszi! :) ♥ Behunyt szemmel hallgatni még különlegesebb, mert nemcsak érezzük, hanem valósággal látjuk is, amit a zene rezgése közvetít!! :)"

 - Zene és zene

>>>

"Nekem tetszenek. Sejtelmes, túlvilági, földönkívüli-űrbéli hangok, hipnotikus árnyalatok, igazi, tiszta ambient.Szeretem az ilyeneket hallgatni.Kiemeli az elmét a hétköznapokból egy mély belső-felső világba.Jól megy ez neked, így tovább!"

 - Teiermeyer Márton

>>>  

"Szívemből kívánom, hogy még sok ilyen csodálatos kozmikus "szárnyalásban" részesíts bennünket!:-D
Zenéid csodálatos csillagbirodalmakba invitálnak minket, ahol a Fény és a Szeretet angyali energiái által minden emberi lélek ráébred hovatartozására!:)
Köszönöm, hogy vagy és azt is, hogy Az vagy Aki vagy!"

 - Lylamanesha Sherana Hillhard 

>>>

"Azt hiszem én csak ismételni tudom a szak füllel rendelkező hozzászólásokat, azt biztos amióta ismerem zenédet az csak finomodik és minőségében egyre csak fentebb emelkedik. Szeretem játékodat, munkádat, Te is azon alkotok közé tartozol akikre kis hazánk méltán lehet büszke és a világ bármely színpadán megállnád helyed az általad zenélt zenei stílusban.
A lényeg Barátom, hogy ne hagyd abba az alkotást és mindig örvendeztess nem minket.
Nekünk öröm a te zenélésed és neked a mi örömünk."

 - Farkas János (Janus)

>>>

"...ha valaki azt mondja, hallgassam meg ezt a három hosszú számot, egyértelműen bedőltem volna a cselnek, és simán rávágtam volna, hogy ez egy Fax-kiadvány. Kaszinál ez dicséret, és nálam is az, de mindenekelőtt hozzá kell tennem, hogy én nem szeretem Pete Namlook zenéjét, sem pedig az ő kiadójánál megjelent albumokat. Persze ahogyan az lenni szokott, kivételek mindig vannak, és ahogy vannak olyan faxos lemezek, amelyek bejönnek, így a Te zenéd is az utóbbi kategóriába esett bele."


"Összességében amit hallunk, az jócskán átlagon felüli, és kevésbé kritikus füllel hallgatva akár kiadható is."

 - Farkas Péter (Moesko)

"Igazi régivágású space ambient eposzokkal örvendeztet minket, és egy ideje már az Akvárium, a Cökxpon vagy a Sziget közönségét is. Az egyemberes projekt lassan kibontakozó, éteri loopokkal felépülő hangzásvilágot teremt, és a hosszú játékidővel való átszellemülést a földi világból való kilépéssel hálálja meg. A számok között található trance-szel átitatott és tisztán floating jellegű ambient is, az utaztató technika viszont kivétel nélkül profi valamennyi felvételen. Aythar munkáit a Fax Records legjobb kiadványaihoz, azon belül is főleg Tetsu Inoue diszkográfiájához tudnám hasonlítani."  – moesko blog

 "Aythar's new piece is like an ambient remix of a trance track: groovy, hipnotic and very balearic. An excellent chill for Summer."  – Moesko  

>>>

"A gratulációkat lásd fenn, én csatlakozom hozzájuk. Ami számomra azonban sokkal többet jelent, hogy amikor tele van az egész világgal a ... Nos valamelyik ""Tomi CD"" és ahogy fentebb már olvashattad ""sötét, zene és áhitat"". Amikor pedig a jobbnál jobb felvételek után felteszik a kérdést, hogy mi jöhet még? A válasz Tominál egyszerű: Határ a csillagos ég !!! :))))))) Köszönöm Tomi minden alkotásodat!!!"

 - Szvoboda József

>>>

 

Amir Baghiri:

"Carl, absolutely own style of the ambient, perfect!!!!!!!!!!!!! I have listened, yes man, great,your sounds are really cool, and they are not amateur, but powerfull!!!!! Excellent"

"one of my fav electronic musician..always with quality and tastefully sound"

"your good composed electronic does sound real organic ... with different dynamic, makes visions, that is taff job man... i love it... especialy the spaces you put into sequnces with good using wexact delay effects, bravo"

a non stop repeat listening is recommended”

 "...i hope we get a chance to a collaborate some day"

 "great space ..i have really enjoyed my journey to the stars, thanks , bro"

 

Max Corbacho: "Great synth sounds! very relaxing, thanks!"

Mixmaster Morris: "I posted this on my wall... lots of people like it!"   

Adham Shaikh: "wow super sweet deep chillout very nice bro keep it pu... nice chillout bro keep it up very sweet smooth.....i like!"

Bruno Sanfilippo: "Hi Tamás, I've been checking out your new track; enchanting atmospheres! congratulations."   

Jonn Serrie: "Excellent Tomas, really nice textures and you know how to weave them!”

Johannes Hedberg (Carbon Based Lifeforms): "Very nice stuff! :) Pure space :)”

Mike Carss (Altus): „Damn smooth! Sounds great, Carl. :)” 

Ayten Officiel: „My reveries, divine melodies charm my ephemeral existence ...

You have atteind my heart yet so far away....”

Patrick Niles:Aythar's Heaven is absolutely great Electronic Space Music. it has influences of Jonn Serrie and Thom Brennan.

Akvárium Klub Official: "Az este másik különlegessége a hazai atmoszferikus ambient egyik legjobb előadója saját zenékkel tarkított dj szettje."

 

Bernhard Beibl (Tangerine Dream): "I had a listen to the tracks on your webpage!
Sounds great!!! ;))) "

 

 

 

 

 "highly recommended, it is very nice space ambient music "

 "aythar always brings fresh cool space to this place, nice done!"

Hoshiko Yamane (Tangerine Dream): "I listened to your music. It's great! so nice!! Keep in touch and see you next time!" 

 

 

"I'm grateful for your beautiful music, I'm convinced it comes from the Space and you've got enough skills to capture it."
 

A mappában található képek előnézete Aythar

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.